2014. április 29., kedd

Ovis diskurzus

Ma délután időpontom volt az óvodában a gyerekek óvónőihez. Lolliról folyt a beszélgetés a 6. éltévének betöltése okán. Minden születésnap után van egy ilyen "évértékelő" beszélgetés, értelemszerűen nekünk ez volt az első. 
Rengeteg jót hallottam Lolliról, szívmelengető volt hallgatni. Tökéletesen beilleszkedett a csoportba, az óvónőket idézve Loló "liebevoll", olyannyira, hogy sokszor veszekedésbe torkollik, Lolli kivel játsszon :) A szabályokat betartja és betartatja a többiekkel is. Nagyon kreatív, fejlett a finommotorikája, a koncentrációkészsége, tehetséges a művészeti tevékenységekben.  Minden utasításukat megérti, sőt Zéninek is sokszor ő fordít. Beszélni is egyre szebben, ügyesebben beszél, de csak akkor szólal meg, ha biztos magában. Az óvónők szerint sokkal többet tud, mint amennyit mutat, illetve amennyit hallat magáról.
Lényegében mindennel egyetértettem, nagyokat bólogattam. Szerencsére semmi gond nincs vele, egyedüli említésre méltó fejlesztendő tulajdonsága, hogyha sok ember elé kell kiállnia, nagyon félénk és visszahúzódó. Az iskolában ez a későbbiekben jelenthet(!) gondot, de egyelőre nem kell foglalkoznunk vele.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése