2014. április 8., kedd

6 !


A héten Lolli 6. szülinapját ünnepeltük. Minden évben elámulunk, hogy milyen gyorsan öregszünk nőnek a gyerekek. De az idei egészen más, ez a bűvös 6-os szám mindannyiunkat mélyen érintett. Tudjuk, hogy valóban lezárul egy korszak, pár hónap és vége az ovis éveknek, még most is szíven üt gépelés közben

És, hogy milye a mi 6 éves Lollink azonkívül, hogy magával ragadó? :)
Nő. Tetőtől talpig nő. Nő, aki ha tehetné télen-nyáron szoknyát viselne, lehetőleg minél csillogósabbat, minél fodrosabbat, minél rózsaszínűbbet. Képes sírós hisztibe lendülni fél pillanat alatt, ha olyan nadrágot készítek elő neki reggel, ami kicsit bővebb szabású. A mozgása is abszolút nőies, mondhatni kecses; ha elfeledkezik magáról séta közben, még a popóját is riszálja. Érzékenysége nem csak a mozgására terjed ki, hanem a lelki világára, viselkedésére is. Már egy hangyacsípés miatt is hosszas ringatást igényel, hát még ha vért lát, még ha egy cseppet is. De ugyanilyen érzékeny reagál a környezetére is, elsők között ugrik, ha valakit vigasztalni, segíteni kell. 
Az érzékenysége mellett nagyon kötelességtudó, kompromisszum kész, türelmes. Aztán valami groteszk módon roppant makacs is tud lenni, ha arról van szó, ami leginkább akkor bújik ki belőle, ha fáradt. 
Továbbra is az egyik kedvenc időtöltése, ha anyuka szerepbe bújhat. Ennek rendje és módja szerint, hol a saját babáit, hol más babáit terelgeti, hol pedig az öccsét. Utóbbi azért szokott némi vitaalapot adni :) 
Legot útmutató alapján már profin összerak segítség nélkül is és a fantáziájára hagyatkozva is remek alkotások szoktak születni. Akárcsak a rajzolásnál. Nem telik el nap rajzolás nélkül. Mostanában mindig házakat rajzol és az utóbbi pár nap újításaként közúti jelzőtáblákkal toldja meg. Már majdnem az összes betűt ismeri, sokat kérdez felőlük. Van, hogy egymás után írja sorban a betűket, amik eszébe jutnak és van, hogy lemásol innen-onnan szavakat. Pár hete pedig elkezdett fejben számolni a 10es számkörben, de hogy honnan vette, nem tudjuk. :) 
A számtalan jó tulajdonsága mellett, van persze néhány nem túl kedvező rá és a környezetére nézve. Az egyik amin nehezen teszem túl magam az a kitartása. Ha valami nem sikerül neki elsőre, esetleg másodikra, karba font kezekkel duzzog vagy bele sem kezd, ha úgy gondolja, képtelen megoldani a feladatot/problémát. Szóval, ezen még van mit csiszolnunk. Jó lenne, ha nem a suliban kéne majd szenvednünk emiatt.
Édes kis szeretetgombóc tetőtől talpig.

Az ünneplés pedig a héten három felvonásban zajlott. 3-án reggel, ovi előtt itthon felköszöntöttük Zénivel. Krisztián sajnos nem tudott csatlakozni, mert korán kellett elmennie itthonról. 

Majd folyatódott az oviban, ahol egész nap ő volt sztár. Ő díszíthette fel kedve szerint a szülinapi koronát. A gyerekektől egy köszöntő lapot kapott tele jókívánsággal, az óvónőktől pedig névre szóló nyakláncot. Nem csak a saját óvónői köszöntötték fel, hanem minden egyes óvónő kezet fogott vele és gratulált. Lolli teljesen odáig volt, akár csak a szomszédok köszöntésétől is.
Aztán vasárnap a vásárból hazaérve is felköszöntöttük, immáron Krisztiánnal. Lesz majd még egy felvonás, egy buli 20-án, mikor itt lesznek a barátaink és Mariann mami is. 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése