2013. december 6., péntek

Mikulás

Pénteken "váratlan" vendég volt az oviban a Mikulás személyben. Mikor kinyílt az ajtó, egy pillanatra még az én szám is tátva maradt és elhittem, hogy ő bizony a Nagyszakállú'.


Kinyitotta a nagy könyvét és mindenkit név szerint szólított, hogy megbeszélje az illetővel az elmúlt évi és a jövőbeni viselkedését. Természetesen Loló és Zénó sem maradhatott ki a jóból. Némi bátorítás után a kezemet fogva oda mertek állni a Mikulás elé.Természetesen csupa biztató és kedves szavakat kaptak a csomagjuk mellé. Mondanom sem kell, hogy oda meg vissza voltak.
Persze, nagyban bólogattunk mi is, mikor megkérdezte, hogy mindenki megtalálta-e már a kikészített cipőjében az ajándékát? Mondjuk mi éppen nem a cipőnkben, hanem a kandallóhoz felakasztatott zoknikban. Ahogy a gyerekekkel kikövetkeztettük valószínű az esti fürdés alatt osonhatott be hozzánk, mert mire pizsamába bújtunk, ott voltak az ajándékok. Valószínű nagyon szórakozott lehetett a Mikulás, mert még árulkodó lábnyomokat is hagyott maga után. 


Hatalmas volt az öröm, még örömtáncot is jártak annyira boldogok voltak. Az egyik képen sikerült elkapni Loló lelkesedését. 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése