2012. november 8., csütörtök

"Qui habet tempus, habet vitam."

Lényegében én is időt nyertem, időt amit a fiamra szentelhetek. Mindamellett, hogy néha fájó szívvel gondolok félretett tanulmányaimra, nagyon élvezem a Zénivel töltött napokat. Nagyon sokat változott, fejlődött, okosodott, érett az utóbbi időben. A szókincse is napról napra bővül, habár még mindig szívesebben mutogat és azt egészíti ki egy-két szóval, amit -mondanom sem kell- jobbára csak mi, a szűk családja értünk meg. Nagy mérföldkövek zajlanak most az életében, (mint pl.a teljes szobatisztasága, ami egy-két nap alatt be is állt), amik miatt megszakadna a szívem, ha le maradnék róluk.
Kevesebb gond is van vele, most hogy a figyelmem többnyire rá hárul, köszönhetően az ketteseben töltött napoknak. A mai nap is teljesen idilli volt. Miután a család másik két tagja elment itthonról, kihasználva hogy legkisebbünk húzza még a lóbőrt, elintéztem majd' minden házi munkát. Ennek köszönhetően délelőtt a közös teregetést leszámítva, vele együtt berregtem a szőnyegen, vagy épp Zingoztunk (na hát ez is nagy lépés, de erről majd máskor), s aztán kihasználva a tavaszias időt egészen ebédig sétálgattunk. És valóban sétáltunk! Nem futkostam a gyerek után, nem durcizott, hanem élveztük együtt az egészet és ráérősen róttuk a környék utcáit, köszöngettünk a kutyáknak, autók márkajelzéseit tanulmányoztuk.
Ami kihagyhatatlan hazaérkezéskor, rácsos ajtó - mászás.Aztán a délután is hasonlóképp telt el, mert Loló csak kora este érkezett haza a "Mama-busszal". Addig mi újra útnak indultunk tovább élvezve a kellemes időt. Útközben kondenzcsíkokat lestünk, sőt még egy felszálló helikoptert is láttunk. Oh, és Zéni legnagyobb örömére a kórház felé is elsétáltunk néhány "nánni" (="nínós" autó) reményében. Láttunk hármat is, kettő indulását türelmesen meg is vártuk és kiérdemelve a hosszaa várakozást, megjutalmazták Zénit a mentősök némi hang- és fényhatással.


Este meg már alig vártuk, hogy megérkezzen Tündérke is és ilyen nagy volt testvéri szeretettel övezett boldogság :)))
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése