2011. november 24., csütörtök

Egy kis csel

Továbbra is tart a gondtalan ovizás. Lolli boldogan lép ki reggel az ajtón és még boldogabb délben, mikor megyek érte. A kora reggeli órákban még csöndes, mindig követi valamelyik óvónénit az oviban a konyhától az irodán át a mosdóig. Aztán 9óra felé feloldódik és beleveti magát a játékba. Leginkább Kendével játszik, aki szintén most kezdte az ovit. A nővére már ide jár, így ő kicsit könnyebben vette a beszokási akadályokat. Egyébként nagyon emlékeztet a kisfiú habitusa Zénóra, mindketten igazi kis csibészek, még a szemük sem áll jól, tele energiával és egyikük sem bír igazán megülni a fenekén. Lollit abban a megtiszteltetésben részesíti Kende, hogy őt egyáltalán nem lökdösi a többi ovistársával meg Zénóval ellentétben, sőt még a házába is beengedi :) Valószínű Loló azért csípi ennyire Kendét, mert sok tulajdonsága megegyezik Zénóéval.
Azért néha hallok más neveket is, akikkel együtt játszott, mint pl. Emese, Kende nővére; vagy Edina, aki már jövőre iskolába megy és igazi gondoskodó nagylány, még Zénó orrát is meg szokta törölni, ha éppen úgy adódik; vagy Levente, aki a csoportban amolyan vezéregyéniség; vagy Lujzi, akivel az első napokban találtak egymásra babázás közben; vagy Márkó, aki szintén most kezdte az ovit és nagy "csábereje" Lolli előtt, hogy most született meg a kishúga; vagy Kíra és Lilla, akikről viszont még nem sokat tudok.
Ezt a nagy idillt, csak a reggeli csöppet nehézkes kelés "rondította" el. Igazából könnyen felébred, csak a készülődés megy nyögvenyelősen, illetve azt szokta mondani, hogy "nem akarok oviba menni". Tudom, hogy ez csak teszt a részéről, mert ezelőtt, ha elhangzott ez a mondat, jött részemről a litánia, hogy nagylány, meg a többiek várják, meg nekem dolgom van, stb. Most viszont rövidre zártam és meg sem hallom, ő meg egynél többször nem is említi. A nyögvenyelős ágyból kikelést meg szerepjátékkal küszöbölöm ki Ormi vagy Nyuszi segítségével. Ez olyannyira bevált, hogy ma reggel például úgy pattant ki az ágyból Loló és mondta, hogy "monjda az Ormi...".
Szóval, nagyon úgy tűnik, hogy végre sikerül jól kezelnünk ezt az ovis beszokást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése