2011. október 24., hétfő

VáltásLassan egy hete, hogy orvoshoz vittem a gyerekeket, mivel nem nagyon akart elmúlni a náthájuk és egyre sűrűbben hallatszott a hurutos köhögésük, ráadásul éjjelente is felkeltek miatta, még a rendkívül jó alvó Zénó is. De hogy még ijesztőbb legyen a dolog Zénó arcán kiütések, száraz, dermatitisre hasonlító foltok jelentek meg és Loló elkezdte fájlalni a fülét.
Már régóta érett bennem/bennünk az elhatározás, hogy keresünk más orvost a gyerekeknek. A régi doktornőnk tudom, hogy egy felületes vizsgálat után azonnal mindkét gyereknek antibiotikumot írt volna fel vagy ambroxolt vagy ki tudja még mit. Most az orvosváltás után csak a fejemet tudom a falba verni, hogy miért nem előbb? Az új doktornőnket egy ismerősünk ajánlotta, pontosabban jókat hallottam róla a barátnőmön keresztül, így elkértem az orvos elérhetőségét. Délelőtt hívtam fel és még aznapra behívott minket a tanácsadására. Éppen helyettesített és eléggé meg volt csúszva, így velünk már csak jóval a rendelési ideje után tudott foglalkozni. Ennek ellenére roppant kedves és türelmes volt a gyerekekhez és nagyon alapos. Olyannyira alapos, mint az előző orvosunk a 3,5 éve alatt egyszer sem. A nagyon alapos vizsgálat után kaptunk a sebészetre is beutalót Loló köldöksé
rve, illetve Zéni le nem szállt heréi miatt. Természetesen az előző orvosunk ezekről tudott, mivel mutattam neki őket, de legyintett rájuk, hogy nem kell ezzel foglalkozni ezek gyerekkorban gyakoriak.

Egy szóval sem említette például, hogy figyeljük Zéni heréit mikor bukkannak fel, ha felbukkannak egyáltalán és hogy igenis fontos ezt néznünk, hiszen fenn áll a veszélye a terméketlenségnek, tumornak vagy sérvnek is akár, ha nem száll le a here. Nos, egy hete figyeljük és a jobb heréjét egyáltalán nem látni, nem lehet kitapintani. Egyszer sikerült a lágyékában felfedeznem. A bal heréje meg hol lent van a helyén, hol elvándorol, de gyakrabban bukkan elő, fürdésnél például rendszerint. Most, hogy Zéni is egyre jobban van talán mára héten be tudok menni velük a sebészetre.
De visszakanyarodva a jelenlegi betegségükhöz, mára már sokkal jobban vannak, Lolli mondhatni már teljesen meggyógyult, Zéninek azért még folydogál a nozija és még 2 napig szednie kell az antibiotikumot. Sajnos nem volt mese, adni kellett neki, mert ő nagyon beteg volt. Viszont öröm az ürömben, hogy most megúsztuk, hogy ráhúzódjon a fülére. Nem volt könnyű az elmúlt egy hetünk, de most már jövünk ki belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése