2011. augusztus 19., péntek

Veresegyház - Medveotthon
A hazafelé jövet megálltunk Veresegyházán a Medveotthonnál. Már régen kinéztem, hogy ide egyszer el kell mennünk. Most kapóra jött és egy kis kerülővel útba is tudtuk ejteni. Ahogy az az egész nyaralásunkra jellemző volt, most sem kímélt meg minket az eső. Amint beértünk Veresegyházára leszakadt az ég. De nem adtuk ilyen könnyen, hisz védőfelszerelésünk már volt, így hát meg sem álltunk a Medveotthon bejáratáig.
A bejáratnál máris lehet venni egy nagy ládából méretes fakanalat, hogy aztán arról lenyalogathassák a macik a mézet vagy lekvárt. Ezek közül bármilyen fajta nyalánkságot lehet nekik vinni, de aki nem készül , mint pl. mi is, ott helyben is tud venni mézet.
A befogadott medvék mellett még vannak farkasok, mosómedvék, ormányos medvék, gólyák, kacsák és rénszarvas is. A bejáratnál van egy nem üzemelő kisvonat, amit a gyerekek kedvükre bitorolhatnak, a közelében játszótér, gyerek magasles. A játszótér mellett pedig étterem és ajándékbolt van. Miután megetettük a medvéket kellőképpen megéheztünk, hogy beültünk az étterembe. Egy kétszemélyes tálat kértünk, de több minta felét el kellett csomagoltatnunk, mert annyira bőséges volt és nem mellesleg finom is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése