2011. július 3., vasárnap

Győrkőc 2011


Ezt a hétvégét reggeltől estig a városban töltjük, hiszen most zajlik a IV. Győrkőcfesztivál. Ahol van gyerek a családban, szinte kivétel nélkül mindenki tudja miről is szól a Fesztivál. Nagyon kinőtte már magát, az első még mindenféle külső támogatás nélkül várta a gyerkőcöket, idén ez már nem mondható el. Az egész belváros és Aranypart a Fesztiváltól hangos, évről évre egyre több a játék, egyre nagyobb területet ölel fel és egyre több a színes program. Nem is volt kérdés, hogy elmegyünk-e. Ez már a 3., amin részt veszünk. A gyerekek nagyon élvezik és akad néhány kipróbálni való még nekünk is. Ami még ezeken kívül is fantasztikus az egészben, hogy a rendezvény ingyenes, sőt! A karszalaggal amit a gyerekek kapnak, ingyen étkezhetnek az éttermekben és szállhatnak meg az szállodákban, a vonatjegyüket is visszafizetek a szalag felmutatásával, akár csak a buszjegy árát.


Szóval fantasztikus dolog ez a Vaskakastól, hogy már 4. alkalommal rendezik ezt meg és okoznak ennyi gyereknek és családnak örömet.
Pénteken volt a megnyitó, Lolli végig táncolta Farkasházi Rékát, közben meg néha áztatgatta a mancsait a szökőkútban.
Aztán megkerestük az elmúlt években vitt képeinket. Ja, mert ugyanis ez az "ára", hogy vinni kell a gyerekről egy mosolygós képet. Az összeset felragasztják és a Fesztivál előtti napokban és a rendezvény végéig megtekinthetőek az ideiglenesen átkeresztelt Mosoly utcában. Meg is találtuk a tavalyi és tavalyelőtti képeinket.


Tegnap meg már belevetettük magunkat a Fesztiválba. A legjobban a Skanzen által idehozott sátrak, néptáncosos és népi játékok tetszettek nekünk, de Loló legalább annyira élvezte a Napraforgó labirintust és a Kukcska színházat. A legkisebb trónörökösnek meg a Babakert és a Bécsi kapu térnél felállított kis házikók okozták a legnagyobb örömet.

Ma pedig végignézzük és -próbáljuk az eddigi összes kihagyott játékot. Remélem, hogy mindenre lesz időnk és kellőképpen ki tudjuk élvezni.

"Gyere Gyuri Győrbe, Győrkőcfesztiválra!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése