2011. június 17., péntek

Gyerekülés dilemma - STM SP, avagy Storchenmühle Starlight SP

Elég régóta érett már a dolog, hogy vegyünk a gyerekeknek új gyerekülést. Sajnos Zénó nem tudta megörökölni Loló Maxi Cosi autósülését, mert már nagyon lestrapálódott az évek alatt, tudniillik annak idején, úgy 5 évvel ezelőtt vettem használtam az unokahúgnak. A negyedik gyereket már nem tudja kiszolgálni, hacsak rá nem költ az ember, de mi úgy döntöttünk, hogy újat veszünk.
Végül a Storchenmühle Starlight modellekre esett a választásunk. Ezek úgynevezett átfogó ülések, mivel mindhárom kategóriát magába foglalja, ami annyit tesz, hogy 9-36kg használható. Az oamtc-től 3 csillagot kapott 2007ben, az adactól pedig kielégítő minősítést. A gyártója egyébként a Recaro, és ez ugyanaz a modell, mint a Recaro Sport Young, csupán a huzatot gyártja más, kevésbé első osztályú anyagból. A dobozán, papírjain ez mind fel is van tüntetve, hogy a Recaro a gyártója; de az adac.de oldalon is olvasható lábjegyzetben *Baugleich: Recaro Young Sport. Különbséget nem vettem észre a két modell között, csupán annyit, hogy az STM 20e Ft-tal olcsóbb.
Tudom, hogy van az STM SP ülésnél jobb is, ez egy középkategóriás ülésnek felel meg; de a biztonság nem csak ezen múlik, hiszen nem mindegy, hogy egy trabantba vagy egy volvoba teszem bele az üléseket. Autóvásárlás előtt is állunk, így majd olyan autót fogunk venni, ami töréstesztekben nagyon jó minősítést kapott.
Egyébként meg sikerült elcsípnem egy remek akciót, amivel 20e Ft-tal kevesebbért jutottunk hozzá egy üléshez úgy, hogy adtak hozzá háttámlavédőt. Mivel két ülést vettünk egyszerre, kibumliztam még némi kedvezményt, plusz lett az ülésekhez nyári huzat. Utóbbinak nagyon örülök, mert Zénóé a Clay/Orange, ami tényleg gagyi huzatból készült, olyan jó kis izzadós fajtából. Ráadásul ahogy az adac is írta a tesztleírásában, valóban nehézkes levenni róla a gyári huzatot. Szóval, ha valami "baleset" történne az ülésben, csak le kell rántanom a nyári huzatot és nem kell csavarozgatnom. Lollié a pink-flower, ami viszont nagyon jó anyagból készült, finom puha bársony és pamut. Mindenesetre erre is rákerült a nyári huzat állagmegóvás céljából.
Tegnapelőtt érkeztek meg az ülések, azóta Zénó már élesben is tesztelte, Loló egyelőre még csak lakásban. Pozitívum, hogy egyikük sem tiltakozott az új ülés ellen. Nekem ami kiváltképp tetszik, hogy van benne biztonsági riasztó: ha a gyerek kikapcsolná az övet, jelez. A másik, ami hasonlóképp tetszik, hogy egy mozdulattal lehet állítani az övek magasságán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése