2011. március 18., péntek

Lolli, a majdnem 3 éves

Drága kicsi Lollikám, meg már annyira nem is kicsi, egyre önállóbb ("egyedül") nagylány, aki máris 3 éves lesz, pedig még csak ő is most született.
Teljesen szobatiszta már, noha éjjelre kap pelust óhajának megfelelően, ami reggelente rendre száraz. Bár, mostanában napközben be-bepisil, de ez pusztán figyelemfelhívás, mert echte olyankor történik a baleset amikor el vagyok merülve valamiben. Naphosszakat énekel, dalol; hol saját költeményeket hol olyan dalokat amiket én énekeltem neki. Nagyon édes, de halkan megjegyzem, hogy sokszor szívesen benyomnék egy füldugót a fülembe, mert néha kicsit már sok. Amúgy nagyon cuki, főleg a saját költeményei :) Ehhez illően táncolni is imád, no meg a tükörben nézni magát közben
Ezenfelül odavan a rajzolásért, festésért; nincs olyan nap hogy ne kerülnének elő. Hasonló helyzetben vannak a fakockák is, épít belőlük kanapét, házat, garázst, tornyot vagy valami számomra definiálhatatlan építményt. A kiskonyhájában is sok időt tölt, szívesen készít nekem teát vagy főz ebédet. Na. és a könyvek is még mindig dobogosak. Aktuális kedvence, épp az évszakhoz illik: KippKopp Karácsonya :)
Szeptemberben elkezdjük az ovit, a gyárvárosi Tündérkert Waldorf tagóvodájában. Később majd bővebben kifejtem, hogy miért waldorf és hogy miért ez. A beiratkozás nagyon kalandosra sikerült. Krisztián ment a beiratkozás első napján korán reggel, hogy elsők között iratassuk be Lolót, bízva így a felvételben, hisz elég nagy a túljelentkezés. Sose bízz férfira ilyet, még akkor sem ha állítja, hogy ő a talpraesettebb Persze hogy máshova ("sima" óvodai csoportba) sikerült beíratnia Lolót, de nem is értem, hisz nyílt napon együtt voltunk ott Másnap reggel Chris-szel felhívattam a nőt, akinél adminisztráltatta Lollit, hogy ugyan vigye már le a waldorfosokhoz a papírokat és mondja meg nekik, hogy tévedés történt. Aggódva hívtam utána én a waldorfosokat, hogy mi oda szerettük volna beiratni Lolót, segítsenek már orvosolni a hibát; szerencsére megnyugtattak, hogy felveszik Lolót és elmondták, hogy vártak is minket és csodálkoztak is, hogy nem mentünk végül beiratni Lollit. Hatalmas nagy kő esett le a szívemről és nagyon örültem, annak meg külön hogy emlékeztek ránk, sőt még vártak is minket :) Mivel akkor épp hányás-hasmenéssel küzdöttem nem tudtam egyből bemenni aláírni, így erre csak tegnap került sor. Loló persze nem akart ott maradni a mamájánál, így eljött velem. Beinvitálták őt az egyik csoporthoz, amíg én beszélgettem Andreával és legnagyobb megdöbbenésemre Loló bement, elengedte a kezemet és nem is kereset. Végigjátszotta azt a 20 percet és alig akart eljönni :) Remélem szeptemberben is így fog menni :)
És a kicsi Lolli szülinapja egyre csak közeleg :) Rengeteg ötletünk van, mi mindennek örülne; de legjobban tudjuk annak, ha együtt lehetünk, hisz sajnos nem sok időt tudunk együtt tölteni. Szóval, április 3án, vasárnap reggel felköszöntjük Lolót megkapja a Pöttykönyvet és útnak indulunk Ausztirába ide vagy ide , majd délután mikor hazajövünk megkapja az sk. ajándékait; Christől egy babaházat fog kapni, tőlem pedig egy mágneses horgásztavat, vesszőparipát és egy quiet book-ot, de utóbbi lehet csúszik majd Húsvétra. Szerintem mindegyiknek nagyon fog örülni és még vagy ezer dolgot el tudnék képzelni, de nem akarjuk ennyi mindennel elhalmozni, így is sok mindent kap tőlünk, aztán még majd biztos kap rokontól, baráttól is ajándéko(ka)t. Nagyon várja már, sokszor szóba kerül a szülinapja és mikor kérdezem mit szeretne mindig azt feleli, hogy ajándékot :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése