2011. március 18., péntek

9 hónapos

Zénó lassan betölti a 9. hónapját. Hihetetlen, hogy már másfél éve annak, hogy beköltözött hozzánk! Igazi nagyfiú már, nagyon értelmes kiskrapek és persze gyönyörű :)
Mászásban már leelőzi Lollit, teper 1000-rel. Oldalazva lépegetést részesíti előnyben, h meg tud vmilyen bútorba kapaszkodni, sőt egyre többször és több ideig áll meg magától mindenféle támaszték nélkül. A nagymotorikája nagyon gyors ütemben fejlődik, viszont a finommotorikája kicsit éretlen sztem korához képest. Bár, elképzelhető hogy csak Loló miatt vagyok elfogult, hiszen ő már alig 7hónaposan csipegette fel egyenként a morzsákat... Két kis fogacskával büszkélkedhet már lassan egy hónapja és hamarosan társul még hozzá négy, hisz útnak indult a felső két metsző- és felső két szemfoga is.
Éjjel (kippkopp) nem ébred, alszik 20:00,21:00-től reggel 7:00-ig. Napközben általában kétszer alszik 1.5-2.5 órát, hacsak nem borul a napunk. A legnagyobbakat és legnyugodtabban az ágyában hason fekve alussza; háton, babakocsiban, bébihordozóban max. egy óra. Az étvágya is hasonlóan nagymértékű, hihetetlen mennyiségeket megeszik. Egy átlagos napi étrendje a következőképpen fest: 7:00körül, mikor ébred megiszik 2.5dl tápszert, egy óra múlva megeszik egy banánt és utána még tuti rágcsál valamit (buláta, köles, aszalt alma), délelőtti alvás után két bébiételes üvegnyi főtt ételt eszik majd leöblíti kb. egy óra múlva 2dl tápszerrel és a délutáni alvásig tuti megint rágcsál még valamit, majd ébredés után eszik gyümölcsöt 1.5bébiételes üvegnyit aztán vacsorázik velünk, hát itt pontos mennyiséget nem tudok, de többet eszik mint Loló kb annyit amennyit én :) és végül fürdés után ismét tápszer, 2.5 dl. Szóval, termel Édesem, rendesen :)
Babajeleket is elkezdtük vele, egyelőre többnyire egyoldalú a dolog, de alakulunk :) Az utánzási képessége már megvan, lassan rájön majd hogy egyes jelek jelentenek is valamit :)
Kedvenc helyisége a lakásban a fürdő, ott is leginkább a WC (?). Mostanában rákapott a csörgőkre, illetve mindenre ami hangot ad, ha rázza. Ezek közül is a kedvenc egy Simba toys-féle csipogó papagáj . Általában véve meg Zénó nagyon vidám, kiegyensúlyozott, pufilufi baba, "nem sok vizet zavar". Imádja Lollit, fülig ér a szája hacsak meglátja őt és persze folyton a nyomában van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése