2009. szeptember 25., péntek

Kihasználva, hogy Chris a héten úgyahogy szabin van, így minden napra jut valami program. Tegnapelőtt is így történt, amikor is ellátogattunk az Ajka mellett taláható Csingeri Parkerdőbe. Krisztiánnak különösen nosztalgikus, hisz gyermekkora javarészét itt töltötte, többször is volt itt erdei iskolában és heti gyakorisággal turáztak itt a családjával.
Viszonylag korán sikerült elindulnunk, kétszer is, mert persze hogy egy-két dolog itthon maradt. Odafelé Lolli aludt egy fél órácskát. Akkor ébredt fel , amikor leparkoltunk már a cél helyszínén. Sejtettem, hogy ez lesz, mivel az első félórája után éberen alszik; de nem bántam, hisz így egyből neki vághattunk a túránknak.

A nagy nekiindulásunk lépcsőn vezetett f
el, aminek az 5. fokán(!!!) már lihegtem Lollival a hátamon. Csak azt tudtam hajtogatni, hogy "forduljunk vissza, nem bírom!", Christ meg nem is láttam, mert annyira lemaradt Sürgősen rendszeres testedzésbe kell fognunk... Azért utána már könnyebben vettük az akadályokat, sőt! Amikor felértünk, meg is pihentünk egy kicsit, Lolcsi ivott, mi meg lehámoztuk magunkról a pulcsikat, emrt nagyon jó idő volt.


Majd kiszemeltünk magunknak egy magaslest, de mire odaértünk megszavaztuk 2-1-re, hogy nem megyünk fel rá rozoga állapota miatt.Aki ez ellen szavazott igencsak elkámpicsorodott, úgyhogy gyorsan kapott egy túrabotot a boldogság reményében.
Egy pici gyaloglás után rábukkantunk egy Lolli méretű magaslesre, úgyhogy teljes volt végül az öröm.

Abszolút Lolli diktálta a tempót, ha elfáradt lecsücsült az út szélére, játszott a száraz falevelekkel, túrta a földet, gyűjtötte a kavicsokat. Egyhuzamban legalább 1,5km legyalogolt Nagyon jól bírta!
Közben rengeteg gombát láttunk és szedtünk(őzláb).
Majd miután visszabattyogtunk a kocsihoz, meglátogattuk az Ármin Bánya múzeumot. Nekünk nagyon tetszett, Lolli inkább az udvaron hempergett a kavicsokban.


Külön öröm volt Chris számára, hogy felfedeztünk egy képet a múzeumban, amin néhai apukája található, ugyanis Ő is bányában dolgozott ezen a vidéken.


Szó, mi szó nagyon jól éreztük magunkat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése