2009. augusztus 4., kedd

IgA hiány

Lolli vérképéből kiderült, hogy alacsony az IgA szintje. Amit tudok róla, azt itt a neten szedteő össze orvosi felvilágosítás hiányában.
Örökletes betegségről beszélünk. Az IgA a fertőző betegségek elleni védekező képességben tölt be fontos szerepet. Az IgA hiányban szenvedő betegek legtöbbje tünetmentes, de a betegek egy részére jellemző a visszatérő légúti, emésztőrendszeri és húgyúti fertőzések. Igazán nem megoldott a kezelése.A Ribomunyl, a Broncho Vaxom segít valamicskét, de az alap problémát nem oldja meg, így marad a fertőzések elleni védekezés.
Tanácsolják, hogy a bölcsit, ovit felejtsék el az IgA hiányos gyerekek, ha nem akarnak folyton középfülgyulladást, tüdőgyuszit a gyereknek. Gondolom ezért jár a szülőnek a gyerek 7 éves koráig a gyes.
Több tünete is lehet: légúti-, bélrendeszeri megbetegedések, laktóz-, gluténérzékenység, lassan gyarapodó testtömeg, bőproblémák (pl.ekcéma).

Szóval, így állunk mi. Nagyon el voltam keseredve, de már kezdem rózsásabban látni. Arra gyanakszom, hogy talán Lolónál nem lehet olyan alacsony ez a szint, mivel ő még csak 4 szer volt beteg a 15hója alatt és akkor is 3-4nap alatt meggyógyult 1 kivételével. És az IgA hiányos betegeknél gyakori hogy egyik légúti betegségből esnek át a másikba.

Jövő hétnél előbb sajnos nem lesz fejlemény, mert szabin van az orvos...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése